Op donderdag 11 oktober waren we weer met een delegatie van de Focusgroep aanwezig op het jaarlijkse vrijwilligersfeest van Woonhaven in het "oud-badhuis" aan stuivenbergplein.

Daar we wat aan de vroege kant waren moesten we nog even wachten voor een gesloten deur, maar eens binnen konden we met een glaasje in de hand plaatsnemen in de zaal, waar al voor de muzikale omlijsting werd gezorgd door een jazzy trio.

We installeerden ons in de zaal, zittend of staand, of maakten een praatje met ons bekenden van Woonhaven. Het viel wel op dat de aanwezige vrijwilligers vooral senioren waren, weinig jongeren.

Na een toespraak van Luc Casier werd overgegaan tot iets nieuws: "Woonhaven zingt", dit zoals "Antwerpen zingt" met allemaal nederlandstalige meezingers. Ik had persoonlijk wel wat moeite met de hoge noten van "Mexico" en ik niet alleen zo te horen.

Gezellig keuvelen aan tafel en er was voor ieder een geschenkje, een plantje: keuze tussen cactus of ander groen en ook een geel hesje met vrijwilliger Woonhaven op de rug. Net zoals vorig jaar stond buiten voor de deur weer een frietkraam opgesteld, waar gretig gebruik van werd gemaakt. In de inkomhal stond een fotoinstallatie, waar je voor een groene achtergrond een foto kon laten nemen die er uit kwam met op de achtergrond de silvertopblokken en bedankt vrijwilliger als tekst.

Ter afsluiting werd er gebak ten tonele gebracht, prachtig gemaakt ter gelegenheid van 10 jaar Woonhaven. Zeer mooi gemaakt en lekker. Bedankt voor een gezellige middag, Woonhaven.