Op zaterdag 15 december 2018 werd door de Focusgroep de jaarlijkse kersthappening georganiseerd. In tegenstelling van voorbije jaren lieten we nu het kerstfeest van de leden en de kerstdrink voor de buren samenvallen, daar dat in het verleden 2 weken na mekaar werk meebracht en nu alles kon samenvallen. Dat er wel wat bij komt kijken zie je op de volgende pagina's.

Op 1 december werd de door het district toegezegde kerstboom geleverd door de stadsdiensten.

De lichtjes hingen al in de boom en Freddy, Karel, Jaffri en Nicholas (woonhaven) gingen aan de slag om de bovenste versieringen (gemaakt door de school uit de buurt)op te hangen. Gelukkig ditmaal met een langere ladder, vorig jaar schoot de top van de boom er wat over.

Er was door de sportamundoschool de komst beloofd van 140 kinderen, in 2 ploegen, om de onderste versieringen aan de boom te hangen. Dit was voorzien op vrijdag 14 december, maar door de actiedag op die datum kwamen de schoolkinderen al op donderdag 13 december.

Gele hesjes kunnen ook positief zijn, hier geen politie!

De kleine maatjes waren op, maar dat mocht de pret niet drukken.

De kinderen kregen voor hun inspanning een mandarijntje aangeboden (clementijnen zonder pit volgens de voorzitter) en dat was de eerste ploeg.

Bij de 2é ploeg was er een fotograaf meegekomen van de krant "Het laatste nieuws"

Ook ploeg 2 in de rij voor een mandarijntje en Karel die de boom wat fatsoeneerde.

Het krantenartikel uit "Het Laatste Nieuws" van vrijdag 14 december 2018. Het moet niet altijd negatief nieuws zijn!

Ook op donderdag 14 december werd er s'avonds nog een feesttent van 12x6m geplaatst, met houten vloer en electrische verwarming. We hebben er achteraan nog een uitbouw aangemaakt met 2 rode tentjes van de stadsdiensten.

De werkploeg: Fred, Jef, Karel, Freddy (opzichter) Rik, John, François en Jaffri. En ook de fotograaf.

Op zaterdag morgen werd begonnen met de voorbereiding: elektriciteit voorzien voor verlichting en verwarming, en voor de nodige stopcontacten voor koelkast, koffiemachine en kookplaten.

Licht en warmte in de tent.

De tafels werden geplaatst en DJ Steve kon zijn apparatuur testen.

Iedereen klaar voor het vervolg om 14 uur.

Om 14 uur was iedereen klaar voor het feest, de leden van de werkploeg mochten eerst de inschrijvings lijst tekenen.

Klaar voor de strijd, ook François de stollsnijder en de dames die de broodjes maakten.

Stilaan komen de eerste bezoekers, later wat moeilijker om foto's te nemen als het vol was.

Freddy met Els en Nicholas van Woonhaven. Ik heb nog verschillende mensen van Woonhaven gezien, maar spijtig genoeg te druk voor een foto. Ook Yama en Kevin van buurtregie ben ik tegengekomen , maar spijtig genoeg geen foto.

Het kerstmannenorkest was aanwezig met vrolijke kerstliedjes en een gesmaakt stukje  "Strangers medley. Ook Edith Piaff kwam op het programma, kort maar geslaagd.

Er was ook een schminkstandje voorzien, wat bij de aanwezige kinderen duidelijk in de smaak viel.

Ook Rik wilde absoluut op de foto met zijn buurman van de vrijdagmiddagploeg.

Ondervoorzitter François met de broodjesmaaksters, moe maar voldaan.

De dames van soep en koffie, goed gewerkt.

Toch weer een geslaagd feest met 211 inschrijvingen. Ik hoorde achteraf dat er mensen klaagden dat het te koud was in de tent, spijtig genoeg waren de buizen voor de centrale verwarming niet gearriveerd. Het opruimen is ook vlot verlopen, en dit is voor herhaling vatbaar, bedankt!!!