Op zaterdag 21 april namen we hier aan de blokken deel aan de jaarlijks lentepoets.

Daar we op zaterdag veel werk hadden, hebben we op vrijdag al 3 tentjes opgezet.

Op woensdag 19 april was er aan een van de blokken een gaslek vastgesteld, met aanwezigheid van brandweer en civiele bescherming tot gevolg. Gelukkig zonder verder ongelukken. Op vrijdag was er grote controle van Eandis en werd in verschillende ingangen uit veiligheidsoverwegingen het kookgas afgesloten. Woonhaven stelde de getroffen bewoners een electrisch kooktoestel met 2 platen ter beschikking. Deze werden verdeeld op vrijdag op het moment dat wij de tentjes opstelden. Wij konden de mensen een beetje helpen door een tafel en stoelen te verstrekken, maar het was bij momenten wel een chaotische toestand.

Op zaterdagvoormiddag verliep de verdeling van de vuurtjes een pak rustiger. De herstellingen aan de gasleidingen zijn op maandag 23 april begonnen, maar zullen wel wat tijd in beslag nemen.

Nu was het op zaterdagmorgen de beurt aan  het ophangen van de zijpanelen van de tent, het plaatsen van de grote tafels (dank u, woonhaven), plaatsen van tafels en stoelen en de nodige versiering, met koffiekoeken als ontbijt.

Klaar voor de start, het poetsmateriaal stond klaar en de administratie werd bijgehouden.

Ook het plein van de looppiste en de speeltuin kreeg een poetsbeurt. De graspleinen tussen de blokken en de parkings werden van zwerfvuil ontdaan. Dit jaar waren er veel kinderen aanwezig om een handje toe te steken, dat is de toekomst.

Ook nu weer rare toestanden. Voor blok 4 een plastiekzak met brood, die vogels moeten hun plan leren trekken. Dat het niet toegelaten is om brood voor de vogels te gooien is blijkbaar bijkomstig.

Na gedane arbeid lekker genieten van een hapje en een drankje op een zonnig terras, het moet niet meer zijn. En die kleine boules waren verrekt lekker.

Voor de aanwezige kinderen was er een verassingspakketje voorzien, ik zag bellenblazen en er was stoepkrijt. Na muurschilderingen op luchtbal, nu vloerschilderingen. Ook de aanwezige dames ontvingen nog een mooi en handig draagtasje.

Nu uitkijken naar volgend jaar, het kan enkel maar beter worden.