Hier op Luchtbal lopen momenteel verschillende nieuwbouwprojecten. Na de nieuwe blokken aan de Manchesterlaan werden een aantal van de kleine blokken tussen Canadalaan en Noorderlaan afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw, het luca 2 project. In de eerste fase kwam er nieuwbouw aan het park: Dublinstraat-Canadalaan. Hierna werd begonnen met de afbraak van de andere kleine blokken van Canadalaan-Manchesterlaan en Noorderlaan. Het gebouw op de hoek waar café De Luchtbal is gevestigd blijft bestaan en word geintegreerd in de nieuwbouw. Ook tussen zaal Centrum en het postkantoor komen 73 nieuwe appartementen.Dit is project luno.

Dit is het eerste gedeelte van project luca1: deze foto's zijn genomen in februari 2017, op dit moment, oktober 2017 is er al gedeeltelijke bewoning.

Tijdens de afbraakwerken aan de Canadalaan zag ik aan de afrastering van werf deze affiches hangen die laten zien hoe de gebouwen van luca 2 er gaan uitzien. Op de bovenste een lang gebouw met op de verste hoek het bestaande gebouw van café De Luchtbal. Op de onderste staan verschillende kleinere blokjes langs Canadalaan. Deze affiches zijn door stormwind omvergeblazen en niet meer terug gehangen.

Zoals te zien op deze foto's staat enkel het gebouw van café de luchtbal nog overeind.

De bouwput langs Noorderlaan en tussen Noorderlaan en canadalaan, hier komt denkelijk de ondergrondse garage.

De fundaties van de kleinere blokjes zijn gegoten en men is bezig de muren te metsen

De kleine blokken op Canadalaan schieten goed op en de bouwput begint ook vorm te krijgen.

Dit is het begin van project Luno, het grasveld is afgegraven en bestrooid met rode gemalen steen.

Op luno bezig met het boren der heipalen en funderingswerken.

Uit "wonen en weten" het infomagazine van Woonhaven maart 2016

Deze affiche hangt aan de kant Noorderlaan naast Centrum, en laat zien hoe Luno gaat worden. Geen grote ramen en de bovenste verdiepen blijkbaar groot terras.

Op woensdag 9 mei 2018 een wandelingetje gemaakt en wat foto's genomen van de nieuwbouwprojecten.

De eerste foto kan Noorderlaan en de tweede kant Canadalaan van het project Luno, tussen centrum en postkantoor.

Nog project Luno, waar ben bezig is met de vloerplaat boven de overdekte parking en de tweede foto genomen voor het postkantoor, de bouw schiet blijkbaar lekker op.

Nu ik toch in de buurt was een paar foto's van blok 3 van de torenblokken, die van buiten helemaal gestript is voor renovatie.

De kleine blokjes van Luca 2 langs de Canadalaan schieten ook goed op. Men was bezig met de vloerplaat boven de overdekte parking en de Canadalaan krijgt nieuwe riolering.

Een kijkje op de binnenplaats van Luca 1, wat reeds gedeeltelijk bewoond is.

De fundatiewerken aan het bouwgedeelte kant Noorderlaan van Luca 2, dit gebouw sluit aan op de bestaande bouw van café Luchtbal ( nu heet het "no stress").

Ik nam deze foto ter hoogte van het postkantoor, hier is aan de overkant nog wat werk voor het nieuwe fietspad en voetpad.

Op het moment van onze kersthappening op 15 december 2018 nam ik deze foto's van kraanwerk achter de gebouwen van "De lijn". Hier werd een nieuwe zendmast geplaatst, liever zij dan ik in het gure weer.

Op de onderste foto is men met een hoogtewerker de verbinding in het midden aan het maken. Op de middenste foto zie je een eenzaam figuurtje afdalen. Toffe job!!