In het kader van World Clean Up Day, welke doorging op 15 september, organiseerde de focusgroep hun eigen "Laat de langblokken blinken" poetsdag. Hiervoor werden op voorhand flyers gebust en in iedere inkomhall werd een affiche gehangen.

Door de hoeveelheid werk op maandag waren we met een aantal vrijwilligers al op zondag in de weer om de tentjes van stadsmakers op te stellen. Dit gaat steeds wat vlotter dan vorige keren. Ook een foto van bestaande scheur in het tentdak.

De volgende ronde: afwerken van de tent en plaatsen van de tafels en stoelen. We hebben dankbaar gebruik gemaakt van de bestaande zitbanken

De werkploegen.

Na een ontbijt met koffiekoeken en de administratie tafel en materiaal gereed waren we klaar om er tegenaan te gaan.

Ook schepen Bastiaens was aanwezig en heeft haar steentje bijgedragen.

Er waren ook schoolkinderen van de sportamundoschool present om hun deel van het werk op zich te nemen.

Ook een ploegje van WAG, de sociale werkplaats uit de buurt, hebben hun steentje bijgedragen.

Dit is waar het om draait. Dit kwam ik tegen onderweg naar de tent. 2 lege blikjes Nalu (een zogenaamd energiedrankje, maar als je geen energie genoeg hebt om dat in de vuilbak te gooien gaat dat zijn doel voorbij) en een leeg pak chips. Tijdens het poetsen zelf wegens de verspreide taakverdeling weinig kans op Foto's.

Na gedane arbeid even genieten in het septemberzonnetje onder het genot van een kom lekkere kervelsoep met balletjes of een vegetarische soep met stokbrood. De schoolkinderen kregen elk een gezonde appel voor hun inspanning. Alle deelnemers ontvingen nog een klein presentje.

Het resultaat, 10 rode vuilzakken en 3 grote vuilbakken. In totaal een 200 (schoolkinderen inbegrepen) deelnemers, die we hier willen bedanken voor hun inspanning. Na afbraak van de tafels en tenten, bedankt voor een gezellige maandagvoormiddag.