Op zondag 10 juni waren we weer met een ploeg vrijwilligers aanwezig op de jaarlijkse Silverrun, een trappenloopwedstrijd georganiseerd door Woonhaven, in de Silvertopblokken op Het Kiel.

Na inschrijving, ontvangst van een t-shirt en koffiekoeken en de goodiebag. Verder weinig mogelijkheid om veel foto's van de ploeg te nemen, daar we allemaal waren ingedeeld in de blauwe blok. Sommigen in het opgaand gedeelte, anderen in de neergaande trapzaal. Ik heb maar 1 persoon horen klagen van de kou, Steve zat in de doorgang onder de blok net voor de ingang van de opgaande trap en dus in de trek. De rest van de ploeg had het enkel warm in de trapzalen.

Een paar van de aanmoedigingen in de trapzaal. Voor degenen die het engels niet begrijpen:

1) voor de dames: Loop alsof er een knappe gast voor jou loopt en een lelijke achter jou.

2) gvd waar is de eindmeet?

3) Loop alsof je iets gepikt hebt.

4) 8 verdiepingen traplopen per dag, een jaar lang is hetzelfde als Mount Everest beklimmen.

Deze laatste kunnen we eens in onze langblokken proberen.

Het uitzicht op de 12é verdieping waar ik stond ingedeeld. Een mooi rotstuintje voor de blok en zicht op de rode toren. En ik me maar afvragen hoe ze met die kleine ramen meubelen binnenkrijgen, maar er schijnt een verhuissysteem te zijn.

Deze, als clown verklede deelnemer, had het vreselijk lastig met de warmte. Begrijpelijk, als je de andere deelnemers in lichte sportuitrusting ziet voorbijkomen.

Onze dienst liep van 9u tot iets na 12u, met een deelnemer om de 2 minuten. Achteraf een broodje en een drankje. Sommigen gingen naar huis, anderen bleven daar. Er waren er die hun dames gingen ophalen en terugkwamen om gezamenlijk de drankbonnetjes op te souperen (3 per persoon). Toch weer een gezellige zondagvoormiddag, het is eens wat anders.