We staan met verschillende leden van onze focusgroep ingeschreven als straatvrijwilliger bij stadsmakers. Van deze zijn we met een zestal actief om iedere maandagmorgen de ronde te doen om het zwerfvuil te verwijderen op de graspleinen en parkeerplaatsen tussen de blokken. Op zaterdag 19 mei werden, dankzij buurtboost, de vaste ploeg en hun partner vergast op een etentje in een chinees restaurant.

Groepsfoto

Yolanda en haar zoon Steve, van de vaste ploeg.

Deze 3 figuren en voorzitter Freddy, de rest van de vaste ploeg.

Ook de dames hadden een leuke avond.

Voorzitter Freddy met de rekening, welke blijkbaar nogal meeviel.

De voorzitter en zijn dame. Met achteraf nog een rondje voor de verjaardag van Brigitte, de dame van de ondervoorzitter, mochten we spreken van een geslaagd feestje.

Op dinsdag 22 mei waren we aanwezig op een "open salon", ingericht door stadsmakers voor de straatvrijwilligers van Luchtbal en Rozemaai. Hier werd in kaart gebracht wie waar poetst en informatie over de World clean up day in september. Er werd ook ingegaan waar men kon melden voor meldingen straatbeeld: sluikstort, graffiti, kapot straatmeubilair of defecte straatverlichting. Er was door stadsmakers voorzien in koffie en gebak en was wel een leerzame vergadering. Het viel me op dat we met onze focusgroep goed vertegenwoordigd waren.

Aan het begin van de verlofperiode kwamen op maandag 11 juni de reserve vrijwilligers mee helpen met de ophaling van het zwerfvuil.

Het nuttige en het aangename, hondje uitlaten en zwerfvuil verzamelen

Goed bezig, dames.