Op maandag 23 april hadden we een belangrijke vergadering samen met de architecten die de renovaties onder hun bevoegdheid hebben. Dit is voor onze groep heel belangrijk, daar het de reden is waarom de groep werd opgericht.

Voor Woonhaven aanwezig: Bram Borghs (projectleider), Steven Wouters (directeur bewoners) Nicholas Schooffs (leefbaarheid) en Silvie Vercammen (patrimonium)

Voor de architecten: Mathias Brusselmans (A2D) en Bart Van Gas (Van Hecke & Suls)

Er werd eerst ingegaan op het probleem van de gaslekken. De firma Morell is begonnen aan blok 1. Er word aan Woonhaven gevraagd om goed te communiceren over de evolutie van de werken, en dit word  beloofd.

Eerst is het de beurt aan een powerpoint presentatie van de geplande renovaties, waar klaar en duidelijk werd getoond wat de renovaties inhouden. Ook de planning van de renovaties werd hier uit de doeken gedaan. Er komt eind 2018 nog een vergadering voor de bewoners van Blok 1 (zoals gemeld op de grote vergadering van 8 mei 2017) en begin 2019 word van start gegaan met de huisbezoeken van de verhuisconsulente van Woonhaven in blok 1. De voorstudie is reeds gebeurd in april 2018, het voorontwerp zal gebeuren in oktober 2018. De bouwaanvraag gebeurd in april 2019 en de aanbesteding in oktober 2019. Start van de werken gepland voor 2020 en oplevering 2022. Deze planning word herhaald voor de blokken B2-B3 en B4 en de laatste oplevering is voorzien aan blok 4 in 2028. 

Dit alles onder voorbehoud, omdat nog verschillende instanties dienen te worden gecontacteerd om de nodige toestemmingen te krijgen.

Er word onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en het rendement van eventueel te plaatsen zonnepanelen. De appartementen zullen binnenin een andere indeling krijgen, de badkamers krijgen een inloopdouche (enkel de grotere appartementen is nog een ligbad voorzien) de keukens krijgen kasten en 2 nissen voor kookvuur en ijskast en dampkap zal aanwezig zijn. In de berging zal alles voorzien worden voor wasmachine en droogkast. De centrale verwarming blijft collectief, maar voor het koud water en de centrale verwarming komen er individuele meters. De trapzalen worden heringericht en de liften zullen groter zijn. De uitgangen zullen naar elkaar toe gericht zijn en in de ruimte die ontstaat tussen de kant zonder ingang word een ingang voorzien met fietsenstalling en toegang tot nog meer fietsenstalling in de kelder, dit met zachte helling. Hier word veel glas voorzien, wat met de veel glasbraak die we nu al kennen wat opmerkingen teweeg bracht. De vragen over het buitenwerk (ramen-balkons) blijven voorlopig onbeantwoord. We kregen tijdens de pauze een versnapering aan geboden door het dienstencentrum, waarvoor dank.

Volgende vergadering is voorzien op 4 juni, plaats nog te bepalen.